jsi motýl
přišpendlený do sbírky
ano jsi motýl
jednou zazáříš
mohu ti dát pouze tento slib
jednou zazáříš
jako Kristus
přesycený trh nám nabízí
lacinost
já
ukřižovaného Spasitele
nic vzhledného
ani vzletného
na první pohled
nenech se však klamet
povrchností
utrpení proměňuje
uvnitř
prosvěcuje nitro
boří bariéry
uvnitř - vně
uvádí do plnosti
zbavuje otrockého jha
osvobozuje
navrací důstojnost
jsi motýl
přišpendlený do sbírky
ano jsi motýl
trochu pelu
smím dnes
zanechat ti na křídlech