Zasněžená kaplička

Zasněžená kaplička

Anotace: báseň o Tanvaldské kapličce

Sbírka: Skleněný déšť (výbor)

Pod bílým křídlem zimy
tanvaldská krajina se chvěla,
když ze šedivé oblohy sníh klesá,
jako jemné peří anděla
kamsi do jizerského lesa

Pod tanvaldskými kopci
stojí kaplička na počest svaté Anny,
jež ve zdraví přežila celá staletí
však kordy rampouchů brousí hrany
a jen slunce jí vysvobodí ze zajetí

Tanvaldská kaplička zažila
plno perných chvil
její střeše s pevnou kopulí
tak zbývá ještě dost sil,
než sníh košatý strom vedví rozpůlí

Jaký to jasný den v prosinci,
kde mráz pálí a zima hladí po tváři,
tak sedím u tanvaldské kapličky
a rampouchům stékají slzy k oltáři,
jak z nich slunce vysouší kapičky
Autor Petr27, 21.12.2018
Přečteno 530x
Tipy 5
Poslední tipující: Mt. Blanc, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel