tvé srdce tlouklo plaše
jako kdyby v krbu ohně dohořívalo
tiše
tolik toho uchovávalo
poslední jiskérka dohořela
dým vystoupal k očím
a výše
tvé srdce tlouklo plaše
jako kdyby v krbu ohně dohořívalo
tiše
toto vše do mramoru vtesal
Michelangelo
a ještě mnohem více