na hřbetě světa
čadí okoralá svíce
její pečetní vosk
odkapává
na zrezlé zámky
vylomených dveří
všech horoucích
předpeklí...
rozedmou mračen
dere se světlina
až přecházejí oči
do skupenství duhy
jíž slza vítá světlo
na útěku ze ztrátosfér...