beru za kliku
u dveří
za nimiž rozprostřeno
Tvé svaté srdce
překračuji práh
čistá panno
po špičkách kráčím za Tebou
s důvěrou dítěte
právě toho
jemuž darem život v plnosti
byl dán
skrze Tebe s Tebou
po všechny dny jež ještě dány
nám
dovol prosbu složit k nohám Tvým
učiň mne nástrojem pokorným
jenž vlastních výhod nehledá
v odevzdanosti Tobě
přímluvkyně
učiň si v mé duši chrám
ať skrze svatost Tvou
smím obětí se stávat
upřímnou
falše neznalé
a tam kde nebudu si jista
nechť má ústa raděj mlčí
vědoma si oběti Tvého Syna
Krista
jenž za mne též
na kříži umíral
v bolestech
Vidím zde názorový střet.
Řekl bych katolicko protestantský.
Dogmaticko věroučné tření.
Já,starej ekumena, vás miluju obě;-)
29.01.2019 08:16:33 | Yry
Leni, není zde myšleno, že umíral též na kříži. Spíše míněno tak, že také za mne ...Maria, byla člověkem a zároveň bohorodičkou u které a za niž ... jako za naši přímluvkynị ... se modlíme.Děkuji Ti za komentík ... přeji hezký den ... s úsměvem.Z
29.01.2019 06:34:44 | zdenka
Sestřičko mám Tě moc ráda... :-) Opravdu upřímně :-)
29.01.2019 20:04:21 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA
Zdeni ale Marie neumírala na kříži,pouze náš Král..Marie pro nás nic neučinila... Marie jen z Milosti Boží porodila Krista....
Ano.Byla čistá,pokorná a svatá skrze Boha.
Ale ona byla člověk jako já, jakoTy, chápeš
Bůh nechce, abychom se modlili k lidem a už vůůbec ne k mrtvým.
29.01.2019 00:03:16 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA