Anotace: Nemoderní tradicionalista se značně „zapotil“ – jamb a stance (10 slabik).
Stance o světle vesmíru
Neznámou láskou čisté Bytosti
vesmíru prostor těší hvězdný svit –
okamžik pouze – záchvěv radosti,
osudu řeka, krátká času nit.
Opuštěn písní v trpkém neštěstí
nacházíš v prázdnu prostor pro soucit,
kde poznáš chorál Vůle tě vésti
stezkami Srdce – snahou stále snít.
Jako melodie. Prima.
01.02.2019 20:56:34 | šerý
Děkuji moc. Stance je italská. Samozřejmě k libozvučné a zpěvné italštině "kuchyňské latině" se mnohem více hodí. Blbec Kult se zřejmě nudí (přitom má práce nad hlavu) a tak zkouší, co asi v češtině ani nejde. I ten jamb je "pseudojamb". Možná Mácha - i ten se s ním "potýká". Délka slabiky nebo přízvuk? Nebo obojí? Jak to obejít? Takže na začátku "pseudodaktyl"? Takže všechny chápu, že píší moderně. Já mám těžký problém - jsem nemoderní (možná jsem se tak i narodil - nevím).
01.02.2019 21:30:34 | ARNOKULT