Zbitý a ponížený,
pln stesku po domovu,
svou bídu, svá soužení
dávám v náruč Otcovu.
Matčino i Otcovo
láskyplné přijetí…
V tělo promění slovo,
ve víru pohádky dětí.
Jak beránci krotcí
ke svému pastýři
vracím se zas k Otci
klesaje na čtyři.
Otec zdoben pelerínou,
já s nohama bosýma.
Jeho paže zas přivinou
marnotratného syna.