Když kol zní píseň havraní,
když vina padá do dlaní,
jak podzimní listí.
Když zdraví trpí chorobou,
pak se zvířecí podobou
si zítřek nezajistí.
Když opět srdce padá v lest,
když do pelechu spěchá vlézt
pro své touhy povrchní...
Když kříž se zdá být bezcenný
a když jen marnost vzkříšení
pak se s hříchem porochní.
Když knihy čtou se pozpátku,
když člověk slouží pozlátku
zas pro slávu pekel.
Když zneuctěno posvátné,
pak temnem noci zazlátne
nápis MENE TEKEL.