Přiletěl vítr z hor
hladiny dotknout se
aby z ní pil
do prsti úrodné
moudrost svou sil
tajemstvím
proniknout až k srdcím lidí
kdo uši k slyšení má
dobře vidí
nitrem svým pochopit
rozumem uchopit
jednat však srdcem svým
k milosti lidí
kdo uši k slyšení má dobro vidí
i Kristus učil své v jinotajích
čistotě vzdal hold svůj
tiše až dech se tají
cesta ta je ten cíl...