Maria z lipového dřeva
po medu voní
srdce se chvěje
to pro ni
která uvěřila
staniž se
podle tvého slova
do vůle Otcovy
se odevzdala
my také žádáme
o přímluvu Tvou
staniž se za nás
Matkou prosebnou
my poutníci v čase
k Tobě se utíkáme
Matičko Matko
Krista Krále
jehož zdobí
trnová koruna
setrvej s námi
až přijde hodina
poslední osten
ze srdce vyjmi
v radosti spočinem
Trojjedinými
Škoda toho rytmického zaškobrtnutí v předposlední sloce, klidně tam mohlo být "až přijde hodina"
02.12.2019 18:28:44 | dodola