v tichu tě hledám
zaslechnuli tvé slovo
patřící mně
usebírám se
v sebe
abych zaslechla
tvé srdce
povzbudivé
zve mne
ve společenství k sobě
lásko
dechu beroucí
s tebou chci kráčet
v rukou dřímat
palmu vítězství
jí ovívat bolavý svět
slyším jej sténat
dokud nespočine
ve tvém náručí
stejně jako já
touží po tvém bezpečí
dítě odhozené
kdesi daleko
v cizí zemi
čekající
na procitnutí
po dlouhé noci
než v srdce vstoupíš ty
dítě
světlem planoucí
znovu nalezené
nalomenou třtinu
nedolomí
doutnající knot
neuhasí
v bezmoci
všemohoucí
proč Tě Zdeničko tak rád čtu? V Tvých básních totiž b y t u j e skutečná NADĚJE ST* :-D*
08.12.2019 19:59:31 | Frr
Děkuji mnohokrát, Zdeničko, za Pozvání, i já jsem ráda do Tvých veršů vstoupila, jsou tklivé i příjemné pro naději... Děkuji :-)
08.12.2019 16:52:47 | Helen Zaurak