O ŽIVOTĚ

O ŽIVOTĚ

Stavíme mrakodrapy vyšší a vyšší, ekonomický růst sledujeme na každém kroku,
však smrťák je u každého z nás u našeho boku.
Bylo by jistě výborné, kdyby pandemie vzala brzy zasvé,
však někdy všechna opatření nestačí,
smrťák seče, seče, občas se i zamračí.

V tomto hmotném světě musí lidé umírat, smrt se do sudu nedá navždy zavírat
a člověk zemře tak jak tak, mladý starý, bohatý i chudý,
smrťákovi se prý nezdá jeho život nudný.
Na nudu nemá čas, stále seče a seče, nikdo před ním neuteče.

Ale žádné strachy, smrtí jistě život nekončí,
je to život, který není zjevně vidět, život Duchovní,
a spousty lidí o něm také ví.
Je reálnější a mnohem mnohem krásnější, bez bolesti, bez falše,
jednou nám ho Stvořitel jistě ukáže.

A bude to opravdu brzy, ať žiješ do dvaceti či do stovky,
život zkrátka letí rychle, jako blesk se život zjeví,
za chvilku o něm nikdo neví.
Zkrátka chce to všechno trpělivost a i pokoru, nenosit pořád jenom nos nahoru.
A taky být častěji přívětivý, laskaví, jako anděl vstřícný,
nebojte se cesty tajemné, cesty příští.
Autor Jeněcovevzduchukrásného, 19.03.2020
Přečteno 276x
Tipy 3
Poslední tipující: mysl v klobouku, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tedy o "kvalifikovaně určených posmrtných cestách" nejsem příliš přesvědčen. Pro mne je to cesta zprostředkovaná cestovní kanceláří, která se jmenuje "Exotická tma." Ale třeba se mýlím a příští život do modra.
Máš to ale pěkně skloubené s poetickou vizí. A to mě není cizí*

19.03.2020 23:09:00 | šerý

líbí

Děkuji šerý za hezký komentář.Co se týká mého přesvědčení o životě po životě tak mě v tomto utvrdil můj zážitek když mi bylo dvacet let.Dnes mi bude brzy padesát osm a ten zážitek je a bude Nezapomenutelný až do konce mého života.Jednoduše řečeno, přesvědčil mě, že Stvořitel, Tvůrce Všeho, je Nanejvýš Reálný.

20.03.2020 15:13:28 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel