všichni byli za zavřenými dveřmi
neslyšeli mé volání
ani když jsem tloukla na veřeje
zbaběle se schovávali
ve stínu kříže
tys dávno odešel
copak se s tebou
nikdy nesetkali
zbožtili si tě
aby neviděli ve tvých rukách
hřeby
aby nemuseli vložit prst do
tvého probodeného boku
aby na svých rukách nepocítili
téci tvou krev
vlastní strach a pohodlnost
jim nedovolily vstoupit
do hrobu
a tak promarnili šanci
setkat se
se zmrtvýchvstalým
tváří v tvář
životu
rozednění
( sobě samým )