Za klášterní zdí
Anotace: o jednom starém klášteře
Během sychravého dne za šera
kdy déšť provazy odmotá
chodívám kolem rozpadlé zdi kláštera
za nimž končí veškerá samota
Zaslechl jsem jakési kázání
zdejšího mužského řádu opata
jež bylo jak poslední pomazání
a voňavé jak kvetoucí poupata
Přál starý opat navzdor šedinám,
jež zdobí starcovu pevnou šíji
Mír lesům, mír polím ,dědinám
ve chvíli klášterní hodiny odbíjí
Přečteno 305x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Dája K, Iva Husárková, Emily Říhová
Komentáře (5)
Komentujících (3)