Sonátu slyším hudbou hovořit
u tance klamu světa marných dní;
jak Beethovenův noční luny svit
mé prosté srdce k nebi slovem zní.
Snad nezemřel mi dětských lásek cit,
ve světě šedi možná poslední,
kde doušek jara zůstal nedopit,
než přijde akord světla nevšední.
Prastaré slovo pravdy v tišině
nakročí směrem k věčné radosti,
když sláva světa kvete pro jiné.
Bezmocná jako dítě na klíně –
má ruka chudé duchem pohostí
laskavě v předposlední hodině.
Moc krásná báseň ;-)
24.08.2020 20:37:56 | jenommarie
Děkuji. Opět opakuji - nejde mi to lehce. Navenek to vypadá jinak. Může to být klam. Nevím. Sám se neodhadnu.
24.08.2020 21:05:58 | ARNOKULT
Tak oceňuji, že i přes TA nelehká..zvnikla tato pěkná báseň, i když ukrývá asi i mnohé ty boly.;-) pěkný večer přeji.
24.08.2020 21:15:42 | jenommarie