Hlava Jana Křtitele

Hlava Jana Křtitele

Anotace: O slavném světci

Hlava Jana Křtitele
položena na míse
jak když sťaly přítele
král jednou dozví se

Na příkaz zlého Heroda
jenž žádal Janovu hlavu
přes protest svého národa
jež byl tenkrát v právu

Ladně tančila princezna Salome
na hostině královi pod nosem
pošetilé byly její prosby lakomé,
jako Janova hlava na podnose
Autor Petr27, 02.10.2020
Přečteno 257x
Tipy 2
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Vybral jsi si velmi těžké téma.

03.10.2020 21:50:34 | mkinka

líbí

to by mě ani nenapadlo :)

03.10.2020 22:00:44 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel