Čekání na Vánoce
Okna třesou se od mrazu
sníh posypal rodné lány
chvěje se lístek zimostrázu
a vínem plní se džbány
Sníh tlumí dusot koní
na Vánoce už každý čeká
v kuchyni cukroví voní
jak po něm poleva stéká
Tolik světla, vůní a blaha,
neviděl víckrát širý svět
stojí víc, než věc drahá
dětem očka mohou se chvět
Z dětských vlasů češu hedvábí,
malý hřebínek bloudí ve vrkoči
čas vánočních svátků mne vábí
a do Nového roku rychle vykročí
Přečteno 326x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Donne, Fany, Psavec, Tomcat, lonewolf
Komentáře (7)
Komentujících (4)