tam u kříže s Pannou Marií
opadaly lístky rudé růže
když přišla jsem blíže
sklonila se
na mé ruce skanuly krůpěje krve
nezapomeň, má milá
nezapomeň
vypravuj lidem
o zázraku vzkříšení
o hlubokém tichu
ve kterém rodila se ona chvíle
pod křížem Panna
na kříži její Syn
těžko uvěřit
nelze si osahat
prázdno dne
propast bezútěšnosti
lze bytostně zakusit
těmi kdo vydali se
neurčitosti
zde na kříži s Panem Ježíšem
se Synem bolesti
spojeni hřebem Lásky
vstupenkou do Věčnosti
amen
Zdeničko, velmi pěkná báseň.
03.02.2021 22:40:43 | Jaruška
Jsem odporný beznaboh, ale uchvátil mě styl té básně , velice povedená
31.01.2021 21:50:56 | Clown