Anotace: ELI ELI LAMA SABACHTANI-hebrej. OTČE OTČE PROČ JSI MĚ OPUSTIL ( Kristovo zvolání na Kříži )
od obzoru k obzoru
napjatá sluneční struna
vítr na ni hraje
až praskne
zanikne do noci
v ozvěně času
a kroky stínů
zamíří
ke zlatavým pískům
zavátých pouští...
dříve než fata morgána
rozednění
přinese klamavou úlevu
poleť k horám
dětských snů
vzlétni dřív
než zaslechneš vábení
pozdních dravců
jejich jinotajné skřeky
jimiž pokoušejí
usnuvší anděly
s utrmácenými křídly...
ELI ELI LAMA SABACHTHANI
Jiří
Přímo nadpozemské obrazy jsi vystavil v galerii úvah.
Nadšeně přitakám Tvému umu, bez prudkého vzrušení
já hlásám svůj obdiv k fascinujícímu spektáklu z tvého pera
19.06.2021 13:38:58 | kudlankaW