MODLITBA
Každé ráno hneď po vstaní
pocit vďaky za život,
azda ma dnes nič nezraní,
dúfam, verím snaživo.
Rieknem ticho, úprimne
z modlitbičky zopár slov,
Pane, ostaň vždy pri mne,
život nech je stále hrou.
Odkloň všetky pohromy
ďaleko do stratena,
nech nám už viac nehrmí,
duša biedou spotená.
Len o kúsok pokoja
prosím s úctou hlbokou,
pre tých, čo sa neboja,
múdrosť svätých prorokov.
Uzdravenie pre chorých,
dosť už toho trápenia,
osvietenia niektorých,
koniec duše bolenia.
Modlitbu aj za deti
žijúce len v chudobe,
šťastná hviezda preletí
pre život v krajšej podobe.
Od závisti uchránené
celé naše pokolenie,
vôľou dopriať zachránené
veľkodušné povolenie.
Azda žiaden veľký svár
nerozdúcha konflikt vážny,
zachovať si ľudskú tvár,
ku extrémom prístup vlažný.
Uchránenie od boja
autority zaručia,
odvážni sa neboja,
správnu cestu poručia.
Viera v pravé hodnoty,
nedôvera k pozlátku,
konzum, symbol prázdnoty
hodný sotva za zlatku.
Veď to ozaj podstatné
v čomsi inom spočíva,
kúzlo slova pamätné
vzácnou silou liečiva.
Modlím sa za pokoj, mier,
verím v silu múdrosti,
prosím, Pane, len mi ver,
spásou k večnej radosti.