TICHO A NOC A JÁ
(V klášteře trapistů)
Trochu jak Tma
která není cestou do deprese
Trochu jak Ticho
které přeslechne se
Ale i neklid, beznaděj a žal
Bože, jen jedno vstřícné gesto
anebo radši víc
Naděje zahřeje i zebe
stejně jak modrošedé nebe
jak první hvězda, co je bledá
jak miska s rýží u oběda
Možná to vím
a možná pochybuji
Vzdálené kroky za zdí
a lásky
Ještě je pamatuji
V půlnočním tichu
volání z dálky
divoký touhy
návraty zpátky
Volání Pomoz
Jsem tady
Volání Vyhrál jsem
už vystoupil jsem z řady
Ticho a noc a já
a slabé světlo svíčky
jako rozzářená pochodeň
Prosím nezapomeň.
Přečteno 237x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Friday, Iva Husárková
Komentáře (5)
Komentujících (3)