Anotace: *
*
Máš li uvnitř hrdost
~~~~~~~~~~~~~
Světlo si hledá
když stín si užil
a nechce odejít
položí pod bolehlav
ústa vzlyku
uvolní oči
síla je vzplát
v mokřadlech
opět nechat vzejít
po očku zdřímnout
.. a zase hledat
v troskách zasvítit
až v očích si Slunce
své paprsky v tůni
vykoupí zavřenými víčky
bude se klubat
přes zelené listy
po kůži stromů tělnatá dužina
kde ulehly
děti a bojovníci spící
s každičkou větví
prokvetou sutě zalité krví
vzduch bude plný bolesti
a nové síly
vzepřené paže
uloží urny strachu
motýlci
i spousty zpěvných ptáků
žádný hluk
žádný pláč
srdce posezbírá střípky
kdy světlo
pod víčka šlo spát
nové se začne rodit.
Věříš?
Věřím
ale mám vážně strach.
Dám ti
jen
ty uvnitř svého srdce
víru která se vzdát nechce
vím..
jsou silná víčka strachu
i světlo dumá
v ulicích plného prachu
kde není nic
a dříve bylo
i hrdost se umí bát.
Ale tolik se semklo lidských srdcí
věřím a vnímám
tu hrdost uvnitř.
Tam uvnitř si držte všechny síly
jak
zakázat si
bát
.. když slovo domů "znetvořili".
..a zavelili
srdce kamenná.
Ach. Bože ach
*♡*
Kéž všechna srdce kamenná
promění se v prach,
jen srdce láskou živená
nemusí mít strach...
Objímám, Maruško (*)
29.04.2022 21:32:07 | Emily Říhová
** Miluško, až mi zatrnulo..jak to dlouhou dobu je psané a stále ty boje tam trvají.
Napsala jsi to pěkně * moc TI děkuji (*)
Toto je hodně smutné téma.
21.06.2022 11:42:59 | jenommarie