jako pírko Fénixe
obalené v popelu
Popelečních střed
ukryté v tajných písních
ptáků v oblacích
nehýčkané
zakřiknuté
plaché
nejisté
vzkříšení
málem už profláklého
světa
ukládám je
pod práh
znovunalezeného domova
zítřků...
*
Ač je vzkříšení tak nejisté, přece existuje, ve tvé básni hezky pluje...
29.04.2022 13:51:08 | básněnka
"... málem profláklého světa. " Je prima, že sdílíš alespoň cancour optimizmu. Myslím, že i Ty, jsi potažmo literární Fénix. A nejen já, se nad tím zde raduje*
26.04.2022 21:08:37 | šerý
jéé Karle, to Ti je sranda - "cancour" - jsem četl po francouzsky jako
"kankúr" a marně si lámal hlavu co je to v češtině..
/pííísk.tralala/...hned jsem si smutně říkal, že už si z tý francouzštiny prd pamatuju!***
27.04.2022 08:24:11 | Frr
líbí se mi ta fráze profláknutý svět .)
26.04.2022 11:53:54 | Constantine