Tvrdost času – mlčí den
poztrácené závěti –
neodvratně zemřel sen
v lidské paměti
Sám potichu usedám
na louce jež nekvete
předurčený k dětským hrám –
přesto ve světě
Z výšin přijde opět mír
i když vrazi vítězí
ve válce kde smrti vír
vládne penězi
Začínám doma v šuplících hledat starý optimizmus. Nemohu jej najít - kam se to jen zahrabal?
Potěšilo mne, že se opět začíná v "dění" angažovat J. Keller. Myslím, že by se meli "probudit" i další buditelé. Evropa je na hraně a bez vymahatelného práva a selské logiky, se zkrytou cenzurou zůstane o invalidní holi. Zvláštní to doba!
Přese vše, Arnošte. Přeji hodně energie a zdraví. P.f 2023
31.12.2022 14:29:14 | šerý
Také přeji vše nejlepší. Nesmíme to vzdávat. Doufejme, že ten nejdůležitější "tmel", spravedlnost, opět zvítězí. Ano - nelehká doba. Budeme brzy všichni materiálně více chudými. Smyslem života je "služba". Snad obstojíme - snad nás Nekonečno posvětí k dalšímu optimismu - k dalším cílům. Nebo jsme již historicky odepsáni? Vzdáme to? Je zde cesta - nenásilné odhodlání Ghándího. Skutečná statečnost.
31.12.2022 17:05:09 | ARNOKULT
Excelentní volba slov v AB s gradací pravdy, filosofie, která vystihuje vyšší moc a zároveň komplikovanost všech...bytostí.
27.12.2022 19:40:11 | Krahujec