ANJEL
Kto iný než anjel strážny
dáva pozor na teba,
rieši každý problém vážny,
nemyslí len na seba.
Ak sa cítiš neistý,
nenechá ťa nikdy v štichu,
váhavý krok poistí,
napreduješ ďalej v tichu.
Tvoje kroky nasleduje,
nech sa pohneš kamkoľvek,
drobné pády nesleduje,
si dospelý, máš svoj vek.
Upozorní v náznaku,
vzbudí zvláštne tušenie,
jasný signál príznaku,
blížiace sa súženie.
Nadovšetko opatrne
konať treba v tejto chvíli,
pomaličky, nepatrne,
alebo sa azda mýli?
Stráži bytosť vo dne, v noci,
nezná vôbec oddychu,
človeku hneď na pomoci,
keď ledva lapá po dychu.
Pofúka aj modrinu,
slzy časom osuší,
odmení sa za drinu,
tajnú túžbu vytuší.
Udrží ťa nad priepasťou,
chytí pevne za ruku,
rany potrie živou masťou,
s vitamínmi, bez tuku.
Hoc uvidieť ho nemožné,
poletuje v povetrí,
chrániť bytosť osožné,
problém vopred zavetrí.
Milovaný záchranca
zasiahnuť vie v pravý čas,
dôležitý ochranca
pomohol aj tento raz.
Najvernejší kamarát,
akého si kedy mal,
za jeho služby si tak rád,
keby sa len objať dal.
Poďakuj mu aspoň v duchu,
polepšiť sa trochu snaž,
za tvoj úsmev od ucha k uchu,
má on podiel, to si váž.