U ticha které mlčí stínem
je láska hrobem nesmělých
když rozloučí se Bůh se synem
za přítomnosti zemřelých?
U nekonečna hvězdy věčné
naleznu trny koruny
u kořenů kde výjimečné
nehledí z pyšné tribuny?
Poselství světla stále žije
pro slávu světců budoucích
jež zrada nikdy neopije
lektvarem moci vládnoucích?