U slávy žijí slepí v jinobytí
ve kterém znesvětí si sen –
kde také věčné srdce neuvidí
že světlem svět je zavržen?
U ticha křičí zloba nenávisti
odvržen prázdnou láskou Bůh –
jen zcela pyšní – všude sebejistí
hledají v temnu bludný kruh?
Moc pěkné.
25.10.2023 23:45:06 | Václav
Děkuji. Napsal jsem to s ohledem na kauzu Bečva. Úmyslně jsem méně známý. Proti zlu se musí bojovat "zadarmo". Člověk se nesmí dát uplatit nejen penězi - ale i slávou.
27.10.2023 19:50:13 | ARNOKULT
Kdo nevěři v Boha
tedy milovat neumí?
Neví co je pokora
a je co... plný nenávisti?:)
16.10.2023 19:48:25 | Žluťák