Společenství čistých duší. S vírou se lépe žije.
21.02.2024 18:55:09 | Paulín
Děkuji mockrát. Babička byla velká věřící a tak jsem druhým jménem Marta a po druhé babičce Jaroslava.
21.02.2024 19:54:45 | mkinka
a víš, že někdy na těch zanedbaných místech, člověk spíše otevře oči... Pěkná :)*
02.02.2024 14:11:09 | narra peregrini
a nevěřící potřebují ke své víře chrámy nebo stavět baráky na mostě života a pak to zchátrá a spadne a budou marně volat pod troskami
02.02.2024 12:20:20 | J's ..
Ta básnička byla psaná v období, kdy jsem hledala něco.Člověk, když ztrácí uvnitř sám sebe, tak se nechce cítit sám a tak věří, že mu pomůže modlitba.
Druhá část se zaměřuje na budovu, která se rozpadá a smutek z toho.
V závěru je touha po opravě této církevní památky z dob našich předků.
Ale vzhledem, že dle statistického úřadu je v obci jen pět věřících, tak se podporuje kostel v Českém Brodě a na poříčanský nejsou peníze.
02.02.2024 12:25:55 | mkinka