Otče náš, jenž jsi na nebesích
kdy nastane má hodina?
Já ptám se bych mohl zajistit svou rodinu.
Času dost máš synu můj
jen modli se a při mě stůj.
Já odvděčím se pak svou láskou
až přijde tvoje hodina
dám znamení, to věř mi.
Pak rázem všechno zkamení
a otevře se nebe.
Pak bude ptát se Svatý Petr tebe
cos dělal dole na Zemi.
Á krad jsi a loupil, lhal a pomluvy jsi povídal.
To v peklo půjdeš jistě.
A počkej, vidím, že psal jsi básně
o andělech a o Bohu.
Tak krásně, mile
to v peklo poslat tebe nemohu.
Své hříchy odčiníš si tady v nebi
když budeš psát své básně dál
pro nás i duše hříšné na věky věků...
Amen...