Hospoda, můj stánek
dům vznešený do všech stránek.
Po namáhavé práci má odměna
zcela jasná proměna.
Za málo
mnoho mám.
Jistota, plná číše.
Krásný den,
duše jásá
odevzdání.
Výčepní Nejvyšší.
Sedím na lavici,
za zpytování hříchů svých
dostávám naději, sílu, odhodlání.
Vyslovuji další přání
s pokorou vlastní
vznáší se prostorem.
Odměna přichází
hřejivé srdce
už nic mi neschází.
Láska i odevzdání
není třeba další přání.
Já opilý štěstím
odcházím...
Z Boží hospody.
...ó Hospodine, Hospodáři, Hospodský...;-)vždyť je to jedno...zajímavej text.
27.02.2024 19:45:36 | Marten