Bílá sobota
Ležíš tam v hrobě
zbičovaný
trnovou korunou korunovaný
I ten těžký kříž sis musel sám odnést,
abys byl na něm ukřižovaný.
Tolik jsi vytrpěl...
Smutek vládne...
Svíce zhasly,
varhany zmlkly.
Lidé se modlí
ticho všude
i klapačky už doklepaly.
Mrtvý v hrobě ležíš,
čekáš na vzkříšení.
Bude líp,
zase se svíce zapálí
varhany rozezvučí...
Nastane slavnost
Zmrtvýchvstání Páně