Anotace: Velikonoční vzpomínka. Jaká je tradice z pohledu křesťanského která se váže k Velikonocům.
Byla jsi první, Marie
co počala jsi svého syna
s Duchem svatým.
Ty panna, čistá jediná.
Josef tvůj ochránce.
Když vojsko vraždí neviňátka
na příkaz Heroda
tys zachránila Ježíška
spasitele.
Prchli jste nocí tmavou
pryč od dýk a zlých úkladů.
Díky Tobě víme kdo jsme a kam jdeme.
Tys zachránila tento svět s Ježíškem svatým.
On první z prvních, jistých
zaručil nám vykoupení ze svých hříchů.
On spasitel za nás umřel
za nás vstal a ukázal nám cestu.
Cestu milosti, pokory, oddanosti a víry.
Díky němu jsme pevní, stálí
věrní plni síly.
Díky němu, díky Tobě Marie
budeme na věky tu žít
a v nebi pak tam
tam najdeme mír a klid...