Je neděle dubna brzy ráno
milenci neopouštějí lože
jejich vášně ještě mocně vzplanou
také v den sváteční dobrý Bože
Pomni abys den sváteční světil
Krasořečník dumá nad souvětím
v postýlkách nerušeně spí děti
jarní vánek šeptá do okvětí
Třebaže je dnes neděle a časně
nebe již nekrášlí stříbro Luny
básník neodolal kouzlu básně
když zaslechl Múzy nástroj strunný