cesta nebo řeka

cesta nebo řeka

Co bytost lidskou pozvedá?
Co právě z ní dělá člověka?
Jak duše duši emoc předá?
Je rozmanitý život cesta nebo řeka?

Obraz okna dveří mého těla,
můj zastřený světu zrak,
vykresluje přehršle tvého díla,
nekonečného, končicího kde nekončí mrak.

Tvého z hlouby inteligence přemohoucího
nitra exploduje tužba, tvá slast ve rtech služebníka,
poutníka cesty myšlének překypujícího,
tvora tvořícího, nezamohouřitelného víka.

Jak ale tento výtvor zakrní,
když postaví se vedle pravdy tvé bytosti,
napříč tvému stvoření,
pak má ruka tímto zakrní.

Chvění koncovek bříšek mého pera,
cesta je vlastnictvím mozku, duše těla,
přitom plavat řekou, říčkou není co bych chtěla.
Mohu tvořit? Existuje stanovená výměra?

Autor albrtklin, 14.09.2024
Přečteno 48x
Tipy 9
Poslední tipující: Veru, jort1, terezkys, Jiří I.Zahradník, zase já, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí