Čich
Amundsenových psů před pólem neklid
nikterak neřešil vítězný tým
na bílých pláních čas poněkud vleklý
popoháněl Roald jak němý film
černobílý s fleky, podsvícen lampou
slunce, jež nezašlo za obzor spát
dlouhé stíny pěti kupředu šlapou
odhodlány dojít na každý pád
k jedinému cíli, vlajku tam vztyčit
kde nikdy nebylo nic, snad jen psy
umí říct ovšem víc, nelze vylíčit
rozumem lidským, co cítil čich psí
Přečteno 588x
Tipy 8
Poslední tipující: synanceia, Kirsten, CULIKATÁ
Komentáře (1)
Komentujících (1)