Ljachovský ostrov
Krátím si čas na Ljachovském ostrově
co hnout nelze jinde, tady lze
říz obarvil slunce zlaťák okrově
duch Eskimo Welzla nadřízen
měl by duchu času být, s tím souhlasím
vzpomínek, jež poletují v sněžení
pošetilém, hned za hezkým počasím
světločas má význam stěžejní
ne tak časoprostor, jenž je seřízen
napořád pod vlivem černých děr
krájet tmu v jeskyni světlem, nepřízeň
ostrovního času zmírní, Arktidě
porozumíš, proč onehdy člověk Jan
vzorník barev zlata, odstínů
zakopal do permafrostu oceán
časů práh, zde countdown krotím dnů
Přečteno 727x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, Morgenstern
Komentáře (0)