Anotace: Ale i vlevo se dá
ty ještě spíš
a zatím
venku se světlo rodí
pozvolné
z poza lodí
přes stánky snědých trhovců
všude chléb voní
mořská sůl
uzené ryby hádky racků
ospalá žena vrásčitá
odkládá na stůl
zášitou starou síť
suším si módní trendy
na větvi olivové
odlesky písku
prší do očí
a v dálce hory
tam co měsíc spává
mraky svádí
jak se dny krátí
zlátne tělo
a vlasy slámou zavoní
ten klid
ta touha
nakazí a sílí
mám jedno přání
jak oni
být blízko vlnám
fíky jíst..