Wie weit ist es
Wie weit ist es nach Birthaelm
- in der Naehe eilt man nicht mehr
die blattgoldverzierte Nacht
unzugaenglich verschlossen leer
uebersaetzt mir den stummen
Mittelalter, tut seinen Mund
auf, die Laternen summen
in dem Himmel rundumrund
die Daecher gegenueber
sieht man schon nahe badend
im Vollmonds lauter Silber
der Mitternacht.. herannahend
překlad:
Jak je to daleko do Biertanu
poblíž není nutno dál spěchat
noc pokrytá plátkovým zlatem
sama pro sebe tak uzavřená a prázdná
překládá mi z němého jazyka
středověku, otvírajíce ústa
spolu s hvězdami na nebi, jež loudí
své tóny kol dokola
již jsou vidět siluety
příkrých střech ve stříbrné
lázni úplňku
blížící se půlnoci
Přečteno 879x
Tipy 1
Poslední tipující: nebech
Komentáře (2)
Komentujících (2)