V pohodlí
V pohodlí domova jsem snad sto let
neumím vrátit to století zpět
kamínky v botách mít, i zaschlou krev
pranic v žaludku a nic v spleti střev
- ty, kam to bude? se ptám svýho já
vyplázne jazyk a řekne jen aá
vím, co znamená, když kokrhá pták
udělej pod sebe z ničeho znak
tisíc mil čeká tě dál v prachu cest
nad paží přes loket zvedá se pěst
pod pravým úhlem, ať ví, na čem je
korouhev osudu, míč z voleje
odehrán mění směr do říše hvězd
stopnout si ufo, tam za ním se svézt
neváhám uprostřed pouště svých dnů
kde platím jízdné kamkoliv se hnu
z pohodlí domova dalších sto let
nebudu čekat, počítám do pět
Přečteno 607x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, Jort, Nikita44, Amonasr
Komentáře (1)
Komentujících (1)