Anotace: Přejedete hranice s Polskem a jste jinde. Jinde budiž psáno tučně, kurzívou a s velkým J na začátku.
Sirá, hladová krajina,
Strniště chorým strupem pláním,
Zde světlo jenom zhasíná,
Stíháno stinným zatmíváním.
V středu luk zlatá kaplice,
Chatrče v troskách o krok dál,
Vzdálená strana měsíce,
Kdyby se na ní anděl smál.
Kanálu kalná hladina,
Ač u dna drahé kamení,
Pod lesklou krustou spodina,
Blyšť, chudoba a trápení.
Věřící spolkl návnadu,
Pro víru z tepen krvácí,
Přec stojí tváří k západu,
Ač východ v rysech neztrácí.
Našel jsem rozpor v souladu,
Logiku uvnitř hlouposti.
Jak popsat tuhle náladu
Tu sílu s maskou mrzkosti?
Mrznoucí dítě o hladu,
Stařena v teple žranice,
Dům bez pevného základu
A bez nábytku světnice.
...velmi, velmi pravdivé a vyjádření Tvé, básníku milý, umělecké a výstižné... ST.
29.03.2016 15:03:53 | tvořilka