Slyším šum vln za úsvitu,
vidím tyrkys na moři,
za jasného slunce svitu
ohněm voda zahoří.
Hlas racků z dáli ozývá se,
píseň větru doznívá
a v tom krásném letním čase
vánek tváře ovívá.
Když se večer nebe zšeří,
oči v spánku zavírám,
v noci sním o ptačím peří,
vůni dálek cítívám.