Opilé sklepy
Anotace: Báseň o Jižní Moravě
Bílé hrozny z kterých víno kvasí
v dřevěných sudech které stloukli bednáři
tekutým chlebem pak žízeň uhasí
až ruměnec pohladil je po tváři
v chladném sklípku mladé víno zraje
do připravených pohárů je stáčeno
kyselým mokem plní se hrdlo okraje
když v sudu ke koštu bylo předurčeno
Vinař začal rubínový mok hostům nalévat
v sklípku kde den ztrácí stíny
i já se začal zlehka kolébat
víno jest lékem prověřený staletími
Na Jižní Moravě mám svoje předky
kde lučiny a lesy jsou zelenější
však pití vína mělo neblahé následky
chraňte zemi naplněnou bohatstvím lidé zdejší
Morava je pro všechny pěkná zem
všechny kouty , a roviny dokola plodí
Ta Moravská dědina je protkaná vinohradem
kde zářivější slunce vinnou révu zrodí
Přečteno 710x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka
Komentáře (7)
Komentujících (4)