SVĚT JE JEN JEDEN KAPESNÍK
svět je jen jeden kapesník
viděno ze Španělska
od hájů svlečených korkovníků
od břehů řeky Guadian
z venkovské pláže
kde i cizinec splyne s rytmem siesty
a angličtina je jen další zbytečný jazyk
kterému nerozumí dokonce ani místní Vietnamec
v krámu plném zglobalizovaných cetek
vyprahlá zem sálá svou píseň o věčnosti
olivovníkům a stádečkům letargických krav
svět je jen jeden kapesník
na němž jsou dosud čistá místa
kde se zdá být zdráv
Olivenza, 20.7.2020
...tvář krajiny působí...jako bych tam byl..dík...;-)
21.07.2020 14:56:29 | Marten
Díky za empatické čtení - taky si už jen říkám, že jsem tam možná byl... ;-))
29.07.2020 18:07:20 | Amonasr
Ještě že ty pocity jsou a místa čistá ať neubývají. Moc pěkné prožitky Amonku, ať se čas strávený s odpočinkem propojí. ;-)* *ST
21.07.2020 00:40:57 | jenommarie
Díky, milá Marie - občas neškodí vypadnout z všední reality a vyčistit si hlavu :-))*
29.07.2020 18:06:05 | Amonasr
Ano..mám v plánu...snad mi vyjde aspoň pár dní v srpnu. Teď nabírám energii.. ;-)*
30.07.2020 12:25:29 | jenommarie