Kostolné hodiny
odbíjaju päť.
Šarlátové Slnce
zaplavuje ulice
plné farebných domkov
plamenistým teplom
a ľúbozvučným svetlom.
Prechádzam sa
s dušou celkom nahou,
na nohaviciach deravá kapsa,
z nej padajú groše náhod,
a idem smerom na Zachód.
Tam do umývadla života
vypľujem všetku zášť
a ako neviditeľný plášť
si oblečiem pokoru.
Nedáme si večeru neskorú?
Zdvíha sa most
čajka kvíli Chopinov
romantický skvost
severný vietor
mi šepká vo vlasoch
o jantárových časoch.
Nevädzová hladina
sviežeho Baltu
ako zrkadlo
odráža hĺbky mojich myšlienok
o tom, že to všetko ani dlho netrvalo
a to šťastie sa predsa
zase raz ukázalo.