Pozdravy z Kladrub
Anotace: Báseň inspirovaná nedělním výletem do Kladrub n.L. :) které mne okouzlily
Léto nastavuje světu
své jasně horoucí líce,
jak do koňských hřbetů
vlaje bujná bílá kštice
Kolem rovné pláně,
rozlévají se na Labi
už koně běží na ně,
jejichž krása mne vábí
Jak vznešené jsou Kladruby
v nichž vlní se koňské ohrady
zde širý svět se obrací naruby,
když sedím pod lípou u zahrady
Sedím v zámeckém parku
v němž se stará lípa klene
obec skrývá mnoho dárků,
jež zvoní, jako kov z třmene
Přečteno 257x
Tipy 9
Poslední tipující: CULIKATÁ, šerý, mkinka, Sonador, jenommarie
Komentáře (10)
Komentujících (5)