Prázdná čekárna
Sedím v prázdné čekárně
a venku se šeří
na dřevěné lavici se mnou sedí
strach a samota
jež mne provází
jak dva spolucestující do kabinky
Vlak už dávno z nádraží odjel
a zůstal jsem sám
v ospalém městě
bez možnosti návratu domů
V opuštěné čekárně
pobledlá zářivka,
jak po záchvatu paniky
úzkostlivě bliká
a neví zda mne ozáří
a nebo zemře
Staré nádražní hodiny hlásí
poslední vteřiny
před příjezdem
vlakové soupravy
Na průsvitných křídlech
průvanu přiletěla vůně
nafty a motorového oleje
jež mne omámila
z letargie mne vzbudí
hlas amplionu nad perónem
který oznamuje příjezd
dalšího spoje
Přečteno 214x
Tipy 6
Poslední tipující: Veru, Koala, Stanislav32, mkinka, Frr
Komentáře (5)
Komentujících (4)