Ve stínu minaretů
Luna, jež připomíná ománskou dýku
halí věže minaretů do bílé tuniky
jen horké nebe ohluchlo v racčím křiku,
jako by si neužilo dost živé muziky
Kdesi v podloubí slyším pískat šalmaje,
na níž Ahmed učí mladého sultána
její líbezné tóny se rozletěly do kraje
a budou znít od večera do rána
Až se nad minaretem slunce vznítí
jsem jako rybář ve zlatých dunách,
jenž písek marně chytá do sítí
jako když tón stéká po strunách
Přečteno 254x
Tipy 7
Poslední tipující: Sonador, Aramgad, mkinka, Malá mořská víla, šerý
Komentáře (13)
Komentujících (5)