Cesta z Vysokého a zpět
Anotace: Inspirováno včerejším výletem do Vysokého n.J. ,místo básníkům zaslíbené
Sbírka:
Skleněný déšť (výbor)
Cestu z Vysokého a zpět
hořící álej jeřábů lemuje
slzy Jizery odplavily plno běd
ne však tomu, kdo vroucně miluje
Je podzim a do strniště padl klid
přesto z břehů souvratě křídla se vznesou
kamsi k modrým horám,kde chci žít
pod těmi Krkonoši s tajnou adresou
Ach hory královské, až se nebe dotknete
lány sněhu pohřbí Hvězdu i Žalý
jen v srdci láska k Vysokému vykvete
abych mohl zpívat rodným horám v dáli
Cestou z Vysokého a zpět
kudy kdysi kráčel Zdeněk Rón
chtěl bych objevit nepoznaný svět
kde v korunách jeřábů zní větru tón
Přečteno 147x
Tipy 9
Poslední tipující: Anfádis, ukrytá v máku, Bufik, IronDodo, mkinka
Komentáře (6)
Komentujících (4)