Na horách se kde kdo usmívá,
snad z těch endorfinů,
co se vyplaví při zdolání vrcholu.
Oblohou se honí mraky,
déšť je cítit čím dál blíž,
vítr fouká na rozhledně i za triko.
Já na trávě svačím chleby,
první jeden a potom druhý,
s velmi širokými řízky.
Vedle mě sedíš/svačíš ty,
valíš do mě moudra a vtipy,
na výletě ti to vždycky tak sluší.
Na cestě dolů už mě bolí nohy,
ty na ní víc zakopáváš,
ale když jdeme spolu, je krásně.