Máchův kraj
Chtěl bych se vrátit do Máchova kraje
kde po setmění u velikého jezera
pod Bezdězem šumí borové háje
jež laně a ptáky uspávají za šera
Z rákosí poslouchám labutí dech
s veselou písničkou na rtech
od lesa ozývá se slavičí zpěv
teprve k večeru v růžovém obzoru
v jehož síni už luna čeká v pozoru
slunce odevzdává nebi svou krev
Za zdmi starých mlýnů
slyším praskání žita
pole usíná v jejich stínu
a luna stříbrná ho vítá
Přečteno 108x
Tipy 10
Poslední tipující: Alala, Psavec, Sonador, martinaV, mkinka, Marťas9, cappuccinogirl
Komentáře (4)
Komentujících (3)